- Čistilne naprave Zagožen
Model profesionalne čistilne naprave 150 PE
Model profesionalne čistilne naprave 150 PE

Profesionalne čistilne naprave Zagožen

Profesionalne čistilne naprave Zagožen so plod dolgoletnega sodelovanja med vrhunskimi strokovnjaki našega podjetja in nemškega partnerja ATB. Deluje na uveljavljenem in preverjenem SBR procesu, ki se uspešno uporablja za čiščenje odpadne vode. Na tej osnovi naš program profesionalnih čistilnih naprav zagotavlja visokokakovostne in hkrati ekonomične rešitve.       

Program profesionalnih čistilnih naprav je bil zasnovan posebej za odpadne vode iz hotelov, gostinskih objektov, prehrambene industrije, vzgojno-izobraževalnih ustanov, stanovanjskih območij in manjših naselij. Naši standardizirani sistemi zajemajo tipske čistilne naprave do 500 PE. Poleg tega ponujamo tudi večje naprave za uporabo do 5.000 PE, ki so načrtovane z vsak projekt posebej.

Faze delovanja

Čistilna naprava deluje po načelu aktivnega blata po SBR postopku čiščenja. 
   

1. faza: polnjenje

Cikel biološkega čiščenja v SBR-reaktorju se začne s polnjenjem reaktorja. Odpadna voda je prek potopnih črpalk preusmerjena iz zadrževalnika v SBR-reaktor. Polnjenje se izvede v 2 do 3 ciklih, dokler gladina vode ne doseže maksimalne višine.

2. faza: mešanje

Med fazo polnjenja se odpadna voda v SBR-reaktorju premeša. Druga faza, med katero se izvaja proces denitrifikacije, poteka v anoksičnih pogojih. Proces denitrifikacije dosežemo z optimalnim razmerjem med ogljikom in dušikom (ne velja za čistilne naprave z učinkom C-kakovosti čiščenja – klasično čiščenje).

3. faza: zračenje + mešanje

Časovno omejena faza denitrifikacije se nadaljuje v fazo prezračevanja. V SBR-reaktorju potekata  aeriranje in mešanje. Aeratorji zagotovijo količino kisika, ki je potrebna za razgradnjo ogljikovih spojin in nitrifikacije.

4. faza: usedanje

Sledi faza usedanja, med katero se aktivno blato useda na dno SBR-reaktorja.

5. faza: praznjenje

Med fazo usedanja se v zgornjem delu SBR-reaktorja očiščena voda zbistri in loči od aktivnega blata. Očiščena voda se prečrpa iz čistilne naprave. Nadzorovan plovec konča črpanje, ko doseže minimalni nivo vode v SBR-reaktorju. Na koncu cikla se prečrpa določena količina povratnega blata iz SBR-reaktorja v primarni usedalnik oziroma v zadrževalnik. Začne se nov cikel.

Faze delovanja profesionalnih čistilnih naprav
Faze delovanja profesionalnih čistilnih naprav

Čistilne naprave od 51 PE do 500 PE

Tipske rešitve

Cenejši prevoz

Hitra in preprosta vgradnja

Enostavno vzdrževanje

Ohišja iz prvovrstnega materiala

100% vodotesnost in izredno vzdržljiva ohišja

Zavzemajo malo prostora

Čistilne naprave od 500 PE do 5000 PE

Zanesljivo delovanje

Vrhunska tehnologija hidromehanskih komponent

Strokovna podpora

Izkušeni strokovnjaki na področju

Tehnični podatki

51 - 500 PE

Pošljite povpraševanje

Tip naprave:

Show menu